Siddhartha

Hermann Hesse. Dit boek al meermalen gelezen en altijd brengt het me thuis. Eerlijk gezegd denk ik ook elke keer weer: zal ik in stilte naast de Franekervaart gaan zitten om te zien wat er naar me toekomt… Maar dit boek toont ook dat we het leven JUIST mogen aangaan en ten volle mogen leven, omdat daarin alle lessen verborgen liggen ~ om met al die ervaringen uiteindelijk naar het licht te gaan.

Siddhartha is Hesses negende roman en werd geschreven in het Duits, in een eenvoudige, maar krachtige en lyrische stijl. De eerste uitgave dateert uit 1922 en werd geschreven na het verblijf van de auteur in India in de jaren 1910. Het verhaal speelt zich af in het India ten tijde van Gautama Boeddha, waarschijnlijk tussen de 5e en 7e eeuw voor onze jaartelling. 
Siddhartha, de zoon van een Brahmaan, verlaat zijn ouders om zich bij de asceten te vervoegen. Samen met zijn vriend Govinda gaat hij op zoek naar verlichting. Siddhartha ondergaat een aantal veranderingen en realiseert zich verschillende dingen terwijl hij zijn doel probeert te bereiken. (Wiki)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top