Over dit project

Waarachtigheid

‘Als jij en ik onze verhalen delen ~ en elkaar respecteren,
dan opent het veld van heling’

Ik was een einzelg√§nger. Tot mijn veertigste was mijn mantra: “Laat mij maar, ik kan het wel alleen!” Toegegeven: ik was er ook wel trots op dat ik lekker in mijn mannenkracht stond en zelf het dak opging om het te repareren. Pas toen ik bewust met mijn sisters verbond in vrouwencirkels, voelde ik dat ik iets heel essentieels in mijzelf had verloochend: mijn vrouwelijke energie. Ontvankelijk en zacht. Pas toen ik die energie omarmde en liet stromen, ging mijn leven voelbaar gemakkelijker. (Ik ga trouwens nog wel altijd het dak op om het te repareren hoor!) ūüėČ


Delen is helen. Dat is precies wat ik voor ogen heb met het project ‚ÄėWare Vrouwenverhalen‚Äô. Aan den lijve ondervond ik wat het doet om open en eerlijk mijn levensverhalen op tafel te leggen. Altijd is er herkenning. We vinden elkaar in het verdriet, de liefde en ook in het verraad dat we plegen. We vinden elkaar in de √©chte verhalen. Het mooie daaraan? We blijven staan. We houden elkaars hand vast. We delen en we helen, ook al doet het pijn, de lichtheid volgt vanzelf.

Er voor elkaar zijn
door onze verhalen te delen

Met dit project breng ik verhalen van vrouwen ~ én ervaringen van vrouwen die er hun levenswerk van hebben gemaakt om hun sisters te helpen helen ~ bij elkaar. Dus: aan de ene kant het verhaal, aan de andere kant de helingsrituelen.

In ons allemaal huist een medicijnvrouw, dat wil zeggen: wij zijn allemaal in staat onszelf en anderen te helen. Door wat we meemaken in ons leven, lopen we soms vast en hebben we iemand anders nodig om ons bij te staan.

Iemand die ons helpt om van de shit 
vruchtbare aarde te maken. 

Hoe vaak blijven we niet oeverloos praten over wat ons allemaal in dit leven is overkomen? Daarmee blijven we ‘roeren’ in het verhaal en blijven we ons ermee identificeren. Het mooie van het verhaal delen en het in een andere vorm terug krijgen, is dat je er (eindelijk) afstand van kunt doen, want: Je bent je verhaal niet.

Ben jij er klaar voor om
jouw eigen verhaal te horen?

Scroll naar top