de Aardetekening

Hoe eenvoudig het kan zijn om dingen die je niet langer dienen toe te vertrouwen aan de aarde en ze daarmee letterlijk los te laten… blijkt uit het maken van de Aardetekening. Dit is een sjamanistisch ritueel waarbij je in stilte voor jezelf een cirkel creëert op de aarde. Je richt je bewust tot de windrichtingen en je roept spirits van het noorden, oosten, zuiden en westen aan om je bij te staan in dit ritueel. Vanuit alle windrichtingen word je bijgestaan om trauma’s, pijn en verwondingen aan te kijken en los te laten.

Lading

Dat loslaten doe je met behulp van de aarde: je verzamelt natuurlijk materiaal dat je in je nabije omgeving vindt. Je plukt niets dat groeit! Je pakt takjes of bloemetjes die op de grond liggen, bladeren, stenen, schelpen of veren. Je mag hierbij vertrouwen op jouw intuïtie: je hoeft nergens over na te denken. Wat in jouw handen komt, staat symbool voor dat wat je wil aankijken; pijn, verdriet, of een gebeurtenis.

Je neemt het voorwerp in je handen, blaast daarin waarvoor het staat en legt het met aandacht in de cirkel. Door het blazen breng je met jouw adem het voorwerp als het ware tot leven. Jouw kracht komt in dat voorwerp. Op deze manier krijgt de aardetekening lading. Het wordt een levend onderdeel van jou.

Loslaten

Gedurende een week laat je de aardetekening liggen en elke dag kijk je er even naar: ligt alles nog op dezelfde plek? Misschien is er iets weggewaaid: je zult merken dat de elementen je bijstaan in dit ritueel! In deze dagen ben je extra bewust van dromen en dieren die je tegenkomt. De aarde helpt je letterlijk te composteren en daarmee: te transformeren. Door je leven op deze manier ~ met de hartslag van de Moeder Aarde ~ te aanschouwen, komt er een opening voor acceptatie van dat wat is. Na een week ruim je alles op, maak je een vuur en laat daarin alle elementen los…

Scroll naar top