Maanceremonie

Met volle maan bij elkaar komen, om met elkaar te delen wat ons bezighoudt. Samen vuur maken, zingen, dansen en naar elkaar luisteren: het is zo helend. ‘In het licht van de maan zul je bevrijd zijn’, werd mij ooit diep in de nacht toegefluisterd. Ik geloof dat het voor elke vrouw geldt. Wij zijn verbonden met de kracht van de maan, yin-energie, ontvankelijk.

Leven in het ritme van de maan 

Als vrouw zijn wij extra verbonden met de fases van de maan. De kracht van de maan is sterk, zorgt voor eb en vloed, ook in ons. Door hoe het leven tegenwoordig voor velen is ingericht (onder andere: door het leven met de klok, door anticonceptie te gebruiken om onze maanstonde te reguleren en door de druk carrière te maken), zijn wij de verbinding met de natuur (onze natuur!) verloren. Daar waar de maancyclus zo’n groot onderdeel van uitmaakt. 

Voelen wat je nodig hebt

We ervaren emoties en die laten zich niet plannen door een klok of agenda. Nee! Wij zijn vrouw, beweeglijk en veranderlijk! Door af te stemmen op de maan, leer je af te stemmen op de energie van de volle of nieuwe maan (of de fasen daartussen). Met het ritme van de maan leven, is contact maken met het lichaam en voelen wat zij nodig heeft. Je bent aanwezig in jezelf. 

Het wezen is AAN,
MET de energie van de maan 

Nieuwemaan: ruimte voor nieuwe dingen! 
Wassende maan: ideeën die tot bloei komen… 
Volle maan: het hoogtepunt! Leef je dromen!
Afnemende maan: laat los en neem tijd voor bezinning…  

Scroll naar top