Yin Yoga

Yin Yoga een rustige yogavorm waarbij je langer in een houding blijft. Daarmee raak je de diepere lagen in het lichaam. Waar Yang yoga (bijvoorbeeld: Hatha, Vinyasa yoga) zich richt op de spieren, richt Yin yoga zich op de niet-elastische lichaamsdelen, zoals gewrichten, botten, pezen en bindweefsel. Met Yin blijf je langer in een houding (zo’n 2 tot 5 minuten). Daardoor krijg je de tijd om je grenzen te voelen en te verkennen. Een mooi onderzoek in een tijdperk waarin we structureel over onze grenzen heen gaan. 

Smeltwater

Je gebruikt het lichaam niet om in een houding te komen, maar andersom: je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen. Dat levert de ene keer strijd op, de andere keer overgave. Je maakt hoe dan ook ruimte om energie door het lichaam te laten stromen. De beoefening van Yin yoga is helend; Yin laat het bindweefsel letterlijk smelten, dat maakt het lichaam soepeler en in de beoefening lost het blokkades op.

Blokkades

Wat is nou zo’n blokkade waarover in energetisch werk vaak gesproken wordt? Je ziet ‘m niet, maar je voelt ‘m wel. We slaan emoties en trauma op in ons lichaam. Aan de oppervlakte functioneren we en leven we door, maar in de diepte van ons lichaam ligt veel opgeslagen aan pijn en verdriet. Door het diepgelegen bindweefsel te raken, zorgen we ervoor dat dat wat opgeslagen ligt, weer vrij kan komen. Dat hoeft geen woorden te hebben en als er tranen bij stromen, is dat het beste wat je kan overkomen. Je maakt trauma vrij door lichaamswerk in de vorm van Yin Yoga.

YIN is pure heling

Scroll naar top