Interview Iris

‘Ik vind je dapper’, schrijf ik haar. Dat is ze, want zij is de eerste die een verhaal met me deelt dat ze nog niet eerder met anderen deelde. Dat maakt het extra spannend voor Iris. Ik vind het echt rete-knap dat ze JA zei, toen ik haar vertelde over dit project en haar vroeg of zij haar verhaal wilde delen. Met de billen bloot. Ga er maar aanstaan. Het interview duurde drie uren en daarna heb ik het twee weken in me om laten gaan, om het verhaal te laten landen. Vervolgens deed ik drie weken over het schrijven ervan; mijn vertaling. Zo lang deed ik nooit eerder over het schrijven van een stuk, maar dit is dan ook andere koek dan het schrijven van een artikel… zo voelt het echt: andere koek!

Voorlezen

Nu komt het moment nog dat ik het aan Iris teruggeef. Dan lees ik het haar voor. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan… want om je verhaal in een andere vorm terug te krijgen (die dichterlijke vrijheid gaf ze me), is natuurlijk ook wel vreemd. We gaan het zien… Pas als zij toestemt, komt het op deze site te staan.

Helingsproces

Alles maakt deel uit van het helingsproces. Het vertellen van het verhaal, betekent: herbeleving. Een week later hebben we een yin yoga sessie gedaan, waarmee Iris de aarde weer onder zich voelde ~ en daarmee de aarde in zichzelf. Voelen dat je kunt dragen wat je hebt meegemaakt, is zo belangrijk. Straks komt het voorlezen, ook dat is weer een manier om afstand te nemen van een verhaal. Je hoeft het niet eens los te laten, het gaat erom dat je ervaart dat jij je verhaal niet bent. Dat is heling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top